רופנ'רול
בארץ
ובעולם
טיולים ופעילויות אתגר
סנפלינג / גלישת מצוקים
לפני שנבין מהי פעילות סנפלינג, אקדים ואומר שרבים הם הסבורים שהמילה "סנפלינג" הגיעה אלינו מהשפה האנגלית, אך חיפוש מהיר במילון מראה כי מילה זו כלל אינה קיימת בשפה האנגלית. אז מאיפה צצה המילה הזו "סנפלינג"?
ובכן, אחרי חיפוש קצרצר בגוגל, מסביר שמקור המילה הוא אכן באנגלית, אבל (כמו מילים רבות באנגלית שיובאו לשפה העברית) גם כאן מדובר בשיבוש של המילה המקורית "snap link" (סנפ לינק בלשונו של בן יהודה:) ). ומה זה "snap link" אתם שואלים? בסך הכל, זהו שמה של אחת הטבעות המשמשות אותנו בגלישת מצוקים. אופסס…נפלט לי.. כן, זהו השם העברי של פעילות אתגרית זו – גלישת מצוקים. אז שם הטבעת "סנפ-לינק" עבר "גיור" והפך להיות השם "סנפלינג".
ובחזרה לעיקר…
גלישת מצוקים (סנפלינג) ומעברי נחל, הינה אחת מפעילויות האתגר המבוקשות והנפוצות בארץ ובעולם. פעילות זו משלבת בתוכה, חוויה אתגרית בלתי רגילה ותצפיות נוף וטבע מנקודות מבט וממקומות ייחודיים, הנגישים רק באמצעות הגלישה. כאשר מדברים על סנפלינג, ישנם מספר מונחי יסוד אותם כדאי להכיר. אז בואו נגלוש למונחים הקשורים לפעילות הסנפלינג ונעשה קצת סדר בבלאגן
"גלישת מצוקים" – שם כללי לפעילות בה יורדים ממפלס גבוה למפלס נמוך באמצעות חבלים ואמצעים נוספים. קיימות שיטות שונות בגלישה, בהתאם לאופי השטח, מיומנות הגולש ועוד. בארץ, קיימים מספר מצוקים בהם ניתן לגלוש. בחלק מהמצוקים קיימים עיגונים מלאכותיים ובחלקם נדרשת בניית עמדת עיגון.
"עיגון" – חבלי הגלישה והאבטחה שבאמצעותם גולשים, מעוגנים בראש המצוק באמצעות קשרים מיוחדים ואמצעי עגינה נוספים כגון טבעות ורצועות ייעודיות. נקודת החיבור בראש המצוק נקראת נקודת העיגון או עמדת העיגון.
"מעבר נחל" – פעילות גלישה חד כיוונית במורד ערוץ נחל, המורכב ממספר מפלים. בארצנו היפה והקטנטונת, ישנם מספר נחלים בהם ניתן לגלוש ומרביתם נמצאים באזור ים המלח (קומראן, תמרים, רחף ועוד) הנחלים נבדלים זה מזה במספר המפלים, בגובהם ובדרגת הקושי בגלישה עצמה.
"גולש אחרון" – שיטת גלישה בה גולשים על שני צדי חבל העובר דרך נקודת העיגון ומשתלשל במורד המצוק. בסיום הגלישה, ניתן למשוך את החבל למטה ולהשתמש בו למקטע הגלישה הבא. בגלישת מעברי נחל, מתקדמים בגלישה ממפל למפל. ובכל מפל,כאשר "הגולש האחרון" מסיים לגלוש, "מושכים" את החבל למטה וממשיכים הלאה.
"מקטע שלילי" – בגלישה רגילה שיפוע המצוק יהיה בצורה כזו \ וזה נקרא שיפוע חיובי. רוב הזמן הגולש יכול להניח את רגליו על קיר המצוק. במקטע שלילי, קיר המצוק "נכנס" פנימה מקו הגלישה ונראה כך: /. למעשה, אין שום מגע בין הרגלים לקיר המצוק ואנו "גולשים באוויר". מקטע זה נקרא "שיפוע או מקטע שלילי".
"טופ רופ" – שיטת טיפוס, בה המטפס מאובטח באמצעות חבל המעוגן בראש המצוק או קיר הטיפוס. החבל עובר דרך נקודת העגינה, כאשר צד אחד של החבל קשור למטפס עצמו והצד השני למדריך המאבטח.
מתים לחוות את החוויה אבל חוששים מגלישה? – אל דאגה! כדי לגלוש מצוקים לא נדרש מכם שום ידע מוקדם או מיומנות מיוחדת. הגלישה אינה מסובכת ואינה מצריכה מכם שום ניסיון קודם. כאשר נתחיל את הטיול אנו נערוך אתכם תדריך מפורט בו נדגים לכם, שלב אחר שלב את כל מה שאתם צריכים לדעת. כאשר לאורך כל הגלישה אתם מאובטחים ע"י צוות המדריכים המוסמכים שלנו.לרופנרול נסיון עשיר בהגלשת גולשים מנוסים ולא מנוסים כאחד, כולל הגלשת גולשים הסובלים מ"חרדת גלישה".
בכל מהלך הטיול, צוות המדריכים שלנו יספק בטיחות, הנאה וחוויה צרופה כמו שרק הטבע יכול להציע. אנו משתמשים בציוד מקצועי ויעודי בעל תקינה בינלאומית.
אנחנו גאים לומר שרמת הבטיחות אצלנו ברופנרול, הינה בסטנדרטים הכי גבוהים ביחס למקובל בקרב רבים מהעוסקים בתחום.
סנפלינג, היא ללא ספק אחת החוויות העוצמתיות והמרגשות, שתשאיר אתכם עם הרגשת סיפוק אדירה ועם טעם של עוד.